Free cookie consent management tool by TermsFeed Policy Generator

Fremtiden er grønn og går på strøm

Hender det du glemmer vannkraft når du tenker på fornybare energikilder? Da er du ikke alene. Med de siste årenes fokus på de nye fornybare energikildene som sol og bølger, så har kanskje den gode, gamle vannkraften blitt litt glemt?

Fakta er at vannkraften er hovedårsaken til at Norge er den definitivt størte produsenten av fornybar energi i Europa. Og den sjuende største fornybarprodusenten i verden.

I det moderne samfunnet har vi gjort oss helt avhengige av strøm. Om vi begynner å tenke på det så er det få ting vi benytter oss av i hverdagen som ikke bruker strøm. Kanskje det først er når strømmen går vi egentlig blir bevisst hvor mye den betyr for oss?

Brukes med god samvittighet

I Norge bruker vi mye strøm. En ting er at den er relativt billig å bruke her sammenlignet med mange andre land, men kanskje enda viktigere er det at vannkraften er miljøvennlig og kan brukes med god samvittighet. 

Om vi ser inn i kula så er mange av målsetningene for et mer miljøvennlig Norge basert på en elektrisk fremtid. Elbilparken skal øke, kollektivtransporten går på strøm, store strømkrevende datasenter etableres flere steder i Norge, det jobbes med elektrifisering av sokkel, og vi eksporterer strøm som erstatning for kull i Europa. Vannkraften blir med andre ord ikke mindre viktig fremover!

Grønn energi midt i byen


Hønefossen Foto: Dag Johansen

Ringerikskraft produserer miljøvennlig energi fra 9 hel- og deleide kraftstasjoner. Årlig produserer vi strøm til over 25 000 husstander. Vi er stolte over å være en bidragsyter til et grønnere samfunn uten at det går på bekostning av hverdagskomforten. Dagen hadde ikke vært helt den samme uten muligheten for en varm dusj og en rykende fersk kaffekopp. Og byens stolthet - Hønefossen - er ikke bare fin å se på, men først og fremst gir den oss grønn strøm 24/7 fra stikkontaken.

Her kan du lese mer om kraftstasjonene våre.

 

Blir du med å bruke strømmen smartere?

Da strømmen så smått begynte å komme til privathjem på begynnelsen av 1900-tallet bestilte de fleste ei pære på kjøkkenet, og det var det. Det er vanskelig å forestille seg i dag som strømmen er en så vesentlig og nødvendig del av hverdagen vår - det er svært lite vi gjør som ikke er avhengig av strøm.