Free cookie consent management tool by TermsFeed Policy Generator

Hockey er for alle

En lagkultur vi sjelden har sett maken til og enorm hockeyglede fra klubbens støtteapparat har fått Ringerike Panthers opp i GET-ligaen, og skapt ishockeyfeber i Ringerike.

Før en av høstens mange kamper, fikk vi mulighet til å ta en prat med lagkaptein Kristoffer Melin og breddeansvarlig Håkan Ahlstrand. Selv om begge to opprinnelig er fra Sverige, er det ikke tvil at hjertene deres banker for Ringerike Panthers.

— At jeg skulle begynne med hockey var det egentlig aldri noe tvil om. Jeg er vokst opp med skøyter på føttene, og faren min banet vei for meg som spiller i det svenske ishockeylaget Mora i mange år, forteller Kristoffer.

At han endte opp her i Hønefoss, kan vi nok takke trener Martin Boork for. Opprinnelig var tanken å bli her en sesong eller to.

— Nå har jeg vært her i seks år, og jeg angrer ikke et sekund. Denne reisen har vært helt fantastisk å få være med på, det har skjedd mye rundt hockey i Norge, og fremfor alt her lokalt. Å bli stoppet på gaten for å slå av en prat om hockey hadde ikke skjedd da jeg flyttet hit, men nå er det blitt en del av den nye hverdagen som jeg trives veldig godt med. Nå er det store målet å etablere oss som et av Norges topplag. Det vil være hardt arbeid hele veien, og vi må bygge opp alt stein for stein. Men med all den støtten vi får fra alle rundt oss, uansett om det er publikum, folk på gaten eller sponsorer, har jeg troen på at dette vil gå veien! 

Ishockey kan ofte bli sett på som ganske hardt og brutalt, men uansett hvem vi snakker med i Schjongshallen blir vi møtt av varme, omtenksomhet og ikke minst et stort engasjement.

— Det er moro å se at alt flere barn og unge kommer seg hit og prøver seg på hockey, helt fra de er små og kan være med på skøyteskolen og oppover mot hockeyskolen og ungdomslagene. Vi spillere prøver å hjelpe til der vi kan, og stiller gjerne opp på treninger med de yngre. Vi tror at dette kan være med på å vise at det vi holder på med ikke er så farlig.

På spørsmål om hvorfor akkurat ishockey er så bra trenger Kristoffer ikke lang tid på å tenke.

— Det å være en del av et lag som kjemper mot de samme målene er en veldig viktig del av hockeyen. Det finnes jo mange andre lagidretter også, og ishockey kan jo bli sett på som ganske vanskelig i starten. Men det er også det som gjør hockey så spesielt. Siden det er så mange steg man må lære seg, gir det også sånn utrolig mestringsfølelse når man kommer seg et steg videre i utviklingen. Enten det er å lære seg å stå på skøyter, eller om man etter mye øvelse endelig skjønner hvordan man skal håndtere både seg selv på skøyter samtidig som skal ha med seg ishockeykølle og puck.


Lagkaptein i Ringerike Panthers, Kristoffer Melin

Håkan Ahlstrand, breddeansvarlig i klubben, kommer raskt inn på det samme.

— Ishockey er vanskelig i starten, men mestringsfølelsen blir dess større da ting endelig faller på plass. For meg er også det sosiale aspektet noe som er viktig å løfte frem med hockeyen. Det er mye utstyr og det tar forholdsvis lang tid å forberede seg før og etter kamp. Det å henge sammen i minst en time før kamp, og nesten like lang tid etter kamp gjør at lagene blir så godt kjent med hverandre og blir en skikkelig sammensveiset gjeng, forteller Håkan.

Han kom til klubben for sju år siden, da sønnen hadde lyst til å begynne med ishockey. Håkan har ikke spilt hockey selv, men alltid vært interessert. Han ble med som trener for sønnen, og oppdaget raskt at det kunne vært fint med noen som kunne holde i breddelagene i klubben.

— Interessen for å starte med ishockey var lav, og til slutt var det nesten ikke barn igjen i klubben. For fire år siden var jeg med på å starte skøyteskolen. Det gikk trått i begynnelsen med kun 3 barn som deltakere. Men vi hadde et mål om dobling hvert år, og det har vi klart med god margin. Denne sesongen er det vel 120 barn som er innom skøyteskolen.

Det er tydelig at bredden er det som engasjerer Håkan aller mest. Nå har klubben skøyteskole, hockeyskole og flere ungdomslag, samtidig som det hele tiden kommer nye tilskudd.

— Nå har vi en stabil spillerbase i mange årskull, og vi gleder oss til å flere barn- og ungdomslag i årene som kommer. At Panthers har jobbet seg helt opp til GET-ligaen er selvfølgelig med på å øke interessen for idretten lokalt, men samtidig er bredden med på å skape aktivitet over tid og dermed holde interessen høy. Vi har som mål å skape gode opplevelser for alle som kommer innom her, og at de tar dette med seg og forteller til venner og klassekamerater om hva som skjer i Schjongshallen. Hver sesong ønsker vi at det skal starte opp et U11-lag der både gutter og jenter er velkomne – og på sikt håper på vi på å få etablert et J18-lag.

At hockey har kommet for å bli i Norge er det ikke tvil om. Idretten har hatt en vekstboom over hele landet, og nå har boomen også kommet hit til Hønefoss. Vi kan ikke være annet enn stolte når vi tydelig ser at vi har en lokal klubb som satser både bredt og høyt. I Schjongshallen er absolutt alle velkommen, uansett om man skal ta sin første tur på glattisen eller om man har ambisjoner om å spille hockey på toppnivå i Norge. I Ringerikskraft har vi slagordet «god alene, best sammen», og i Ringerike ishockeklubb ser vi at de har fått til en sterk kultur bygget på dette. Det gjør klubben til en naturlig samarbeidspartner for oss. En samarbeidspartner som både kan lære oss om, og motivere oss til godt lagarbeid. Vi gleder oss til å bli med Panthers på reisen videre!


Håkan Ahlstrand, breddeansvarlig i klubben.

 

 

Blir du med å bruke strømmen smartere?

Da strømmen så smått begynte å komme til privathjem på begynnelsen av 1900-tallet bestilte de fleste ei pære på kjøkkenet, og det var det. Det er vanskelig å forestille seg i dag som strømmen er en så vesentlig og nødvendig del av hverdagen vår - det er svært lite vi gjør som ikke er avhengig av strøm.