Free cookie consent management tool by TermsFeed Policy Generator

Basketball for alle

Hvordan er det egentlig å drive en klubb midt i en pandemi? Og hva er det egentlig som driver noen til å stille opp år etter år, etter år? Vi slo oss ned sammen med ildsjelen Tomas Johansen i Hønefoss Basketballklubb for å ta en prat.

Hønefoss Basketballklubb har 35års jubileum i oktober 2021, og Thomas har vært en del av klubben omtrent like lenge.

- Bortsett fra 4 år på Elverum, har jeg egentlig alltid vært en del av klubben - som spiller, dommer, trener og leder. De årene jeg bodde i Elverum for å studere pendlet jeg i og for seg til Hønefoss for å spille, så man kan vel egentlig si at jeg har vært med hele veien, forteller Tomas.

Vi blir fortalt mange gode  historier fra tiden i klubben. Både om egen spillerkarriere og elitesatsing på 90-tallet, men også om satsinger som kke har gått helt som planlagt. Det er liten tvil om at klubben ligger nært hjertet. Og det er nok også noe som må være på plass for at frivillige gir av seg selv til klubben år etter år.

- Det som driver meg til å fortsette er uten tvil å få gi så mange som mulig sjansen å få oppleve bevegelsesglede og felleskapet jeg  har opplevd selv både gjennom å spille, dømme kamper eller å være trener. I dag er jeg leder i klubben og trener et av de aldersbestemte lagene. I tillegg dømmer jeg mange kamper. Jeg prøver å stille opp der jeg kan, mest fordi jeg syns det er moro.


Et ord som kommer tilbake gjennom hele praten med Tomas er inkludering.

- Hos oss er alle velkommen, og penger skal aldri være en grunn til at man ikke kan være med. Har du for eksempel ikke råd til treningsavgiften finner vi en løsning. Du er velkommen uansett!

Under pandemien så har det i perioder vært stengt for all aktivitet, men det har hele tida blitt jobbet med ting for å holde interessen oppe.

- I større deler av pandemien har vi fått lov til å opprettholde treninger. Det har vært  mye restriksjoner og strengt smittevern. Kamper har ikke vært lov, men vi har gjennomført flere treningssamlinger for de ulike lagene på Benterud skole. Det var viktig for oss å finne på noe for å holde motivasjonen oppe. For oss var det viktig å gi et tilbud når kamptilbudet ble borte.
Disse samlingene var selvsagt gratis for deltakerne forteller han videre, og man inviterte trenere fra både elite- og landslagsnivå som kom på besøk.

Tomas mener at det ikke har vært så stor forskjell på å drive klubben med eller uten korona. Selvfølgelig har det vært annerledes, men kjærligheten til sporten har ikke endret seg på noen måte. Vi har måttet finne nye måter å løse det meste, men det har det vært verdt.

- Hvis vi klarer å holde bare én ungdom i aktivitet er det verdt å gi litt ekstra, avslutter Tomas.

Nylig ble Tomas kåret til "Årets klubbleder" av Norges Basketballforbund, en pris han understreker at han deler med hele klubben. Denne utmerkelsen er et bevis på at jobben som gjøres for basketballen i Hønefoss blir lagt merke til nasjonalt, og satt veldig stor pris på.

I Ringerikskraft er vi stolte av å støtte lokale initiativ og ildsjelder. Vårt eget slagord "God alene, best sammen" blir virkelig demonstrert i praksis når vi ser hva basketklubben får til!

Blir du med å bruke strømmen smartere?

Da strømmen så smått begynte å komme til privathjem på begynnelsen av 1900-tallet bestilte de fleste ei pære på kjøkkenet, og det var det. Det er vanskelig å forestille seg i dag som strømmen er en så vesentlig og nødvendig del av hverdagen vår - det er svært lite vi gjør som ikke er avhengig av strøm.

En vinter med høye strømpriser

Etter 6 år med lave strømpriser er det en vinter med uvanlig høy strømpris i markedet. Hvorfor har det blitt slik, og hva kan vi vente oss fremover?