Ringerikskraft får leder for digitalisering

Hun har bodd i Trondheim, Oslo, Accra i Ghana og Auckland på New Zealand, men nå er Anita Skagnæs (41) hjemme igjen for å ta fatt på det hun beskriver som drømmejobben.


Foto: Ringerikskraft

- Jeg flyttet sammen med kjæresten på Elstangen på forsommeren, og da drømmejobben samtidig kom på markedet var jeg rask på labben for å se om det kunne være noe for meg. Og det var det! Jeg er så utrolig glad for at jeg får lov til å lede digitaliseringen av Ringerikskraft fremover. Ringerikskraft er et av landets mest spennende og moderne kraftselskaper, og det er inspirerende å selv få jobbe med det grønne skiftet, sier Anita.

Det er mer 20 år siden Anita forlot distriktet hun nå kommer tilbake til. Etter at hun var ferdig med artium på Ringerike Videregående Skole har hun reist verden rundt et år med et musikalshow, studert til sivilingeniør i Trondheim, vært på utveksling på New Zealand, og arbeidet noen år for Telenor i Ghana som ansvarlig for internettsatsingen til Ghana Telecom, før hun flyttet til Oslo. De siste åtte årene har hun jobbet som management consultant i EY (tidligere Ernst & Young) der hun har jobbet med store strategi, innovasjon og digitaliseringsprosjekter hos offentlige og private kunder. Det siste året hos EY har Anita vært ansvarlig for å bygge et nytt selskap for EY, et design- og innovasjonsselskap kalt EY Seren, som ble lansert rett før sommeren.

- Før sommeren søkte vi etter leder for digitalisering i en nyopprettet stilling. Lederen skal være ansvarlig for å samordne og drive digitaliseringsprosessene i Ringerikskraft videre. Anita har mye erfaring fra digitaliseringsprosjekter samtidig som hun har en positiv drivkraft til å ta oss videre og gjøre oss bedre. Vi har gjort mange tiltak for å effektivisere og forbedre oss de siste årene, men vi gleder oss til å løfte oss videre med Anita på laget, sier konsernsjef Ole Sunnset.

- Det har vært noen spennende år utenfor distriktet som jeg ikke ville vært foruten, men nå er jeg veldig glad for å ha kommet hjem igjen og det føles godt å «lande». Også har jeg fått drømmejobben, og gleder meg veldig til å ta fatt på den digitale reisen sammen med Ringerikskraft. Dette er jo et fremoverlent kraftselskap som allerede er veldig godt i gang med digitalisering. For eksempel bruker vi allerede både droner og VR (virtual reality) til vedlikeholdsarbeidet av strømnettet. Det blir veldig spennende å fortsette dette arbeidet og se hvor digitaliseringsreisen skal gå videre, forteller Anita.