Free cookie consent management tool by TermsFeed Policy Generator

Unikt lærlingssamarbeid mellom Ringerikskraft og Andritz Hydro

Unikt lærlingssamarbeid mellom Ringerikskraft og Andritz Hydro

Ringerikskraft Produksjon og Andritz Hydro lanserer et unikt samarbeid for å rekruttere flere lærlinger til fagbrevet som Energioperatør. Dette samarbeidet markerer en milepæl i utdanningssamarbeid mellom kraftprodusent og leverandør.

- I årene som kommer trenger vår bransje 3-4000 nye fagarbeidere, og vi må ta vår del av ansvaret for å rekruttere og lære opp nye fagfolk. Sammen med Andritz Hydro har vi fått til det vi opplever som et unikt opplæringsløp der lærlingene får mulighet til å få erfaring og kompetanse både fra kraftstasjonen og leverandørsiden, sier Alf Inge Berget, konsernsjef i Ringerikskraft.

- Vannkraften er viktig for Norge, den utgjør mer enn 90 % av energiproduksjonen i landet, og den er viktig for å balansere kraftsystemet. Dette partnerskapet er mer enn bare en investering i våre virksomheters egen fremtid. Det er en investering i fagkompetanse til Norges fornybare fremtid, og det er det viktig for oss å være en del av, forteller Kjetil Toverud, administrerende direktør hos Andritz Hydro

Sander Øyhus Pihl er første lærling ut i det ferske programmet, og det siste halve året har han blitt kjent med både Andritz og Ringerikskraft.

- Jeg har blitt tatt godt imot og trives godt hos begge arbeidsgivere. Jeg får både være med på daglig drift av kraftverk samtidig som jeg får delta i større prosjekter og utskiftinger i kraftverkene gjennom Andritz. Nå skal jeg snart få være med å bytte hele kontrollanlegget i Hønefoss kraftstasjon, forteller Sander entusiastisk.

- Gjennom denne læretiden vil Sander få en unik og ettertraktet kompetanse i fornybarnæringen som åpner for mange muligheter. Dersom han ønsker det er det også mulig å bygge på læretiden med et år for å få fagbrev innen Automasjon i tillegg til fagbrevet som Energioperatør, sier Alf Inge Berget.

Flere videregående skoler i nærmiljøet får besøk av Ringerikskraft og Andritz nå før vinterferien. Målet er å gjøre utdanningsretningen mer kjent.

- Vi tror de fleste som begynner på elektro i hovedsak kjenner til fagbrevet som elektriker. Det at det finnes et vel så spennende yrke der du er en del av den viktige fornybarnæringen, og har mulighet til å jobbe med store maskiner og voldsomme krefter, tror jeg er mindre kjent, sier Anders Aasen, prosjektleder i Ringerikskraft Produksjon.

Sammen med Torjus Winther i Andritz Hydro reiser han på besøk til flere videregående skoler for å fortelle om lærlingssamarbeidet. For dem er det viktig å besøke både 1. og 2. klassingene for at yrkesretningen skal bli bedre kjent så tidlig som mulig i utdanningsløpet.

- Nå gleder vi oss til å rekruttere ny kandidat som skal få lærlingplass til høsten, og vi håper skolebesøkene har vært med på å øke nysgjerrigheten på en jobb hos oss, avslutter Aasen.


Kontakt

Cathrine Olsen

Cathrine Olsen

Konsernleder kommunikasjon

971 12 488

Send e-post
Jenny Hols

Jenny Hols

Kommunikasjonsrådgiver

472 81 545

Send e-post