Free cookie consent management tool by TermsFeed Policy Generator

Vi henter energi fra jorda eller sjøen for å levere varme til prosjektet ditt

Kunder etterspør fornybar og økonomisk gunstig oppvarming. En leveranse fra Ringerikskraft Nærvarme henter energien som allerede er i bakken eller sjøvann og benytter varmepumpeteknologi for å levere oppvarming, varmtvann og eventuelt kjøling til bolig. På denne måten blir det lokale fotavtrykket minimalt og miljøet spares for CO2-utslipp samtidig som strømforbruket blir langt lavere enn med tradisjonell oppvarming.  

Ringerikskraft Nærvarme har siden 2007 prosjektert og etablert lokale varmesentraler tilpasset hvert enkelt prosjekt. Vår lange erfaring og solide eiere gir utbyggere og sluttkunder trygghet og et langvarig og forutsigbart kundeforhold uten uforutsette kostnader. Vi eier og drifter varmesentralen i hele avtaletiden, og vi leverer alltid anlegg som leverer energi over minstekravene og med full backup-løsning.  

Har dere allerede en varmesentral som trenger oppgradering, eller vurderer dere å selge en eksisterende varmesentral så ta kontakt med oss. Vi opererer og leverer sentraler på store deler av Østlandet. 

Referanseprosjekter

Noen av våre leveranser

Sundvolden

Bio (pellets) – 1,6-1,8 GWh årlig – 2010

Varmeanlegget på Sundvolden fyres med miljøvennlig pellets og leverer varme til Sundvolden hotel. Anlegget erstatter bruk av fossil olje, og bidrar dermed til omlegging til fornybar energi.

Tyristrand

Bio (pellets) – 0,6 GWh årlig – 2012

Anlegget på Tyristrand fyres med miljøvennlig biopellets. Avtalen med kommunen er foreløpig på 15 år, og bidrar til å gjøre Ringerike kommune til en grønn kommune.

Elstangen

Varmepumpeanlegg – 0,5 GWh årlig – 2008 (ca)

I 2008 ble første steg av geovarmeanlegget på Elstangen ferdig. Her er det boret flere energibrønner, hvor varmen hentes fra. I 2016 ble anlegget utvidet til også å dekke de nye blokkene med varme.

Trekanten

Varmepumpeanlegg – 0,5 GWh årlig – 2007 (ca)

Trekanten varmeanlegg baserer seg på geovarme, ved at det er boret flere energibrønner. Anlegget stod ferdig i 2007, og gjennomgikk en revisjon i 2017

Loeskollen

Varmepumpeanlegg – 0,2 GWh årlig – 2013/14

Varmeanlegget på Loeskollen forsyner leilighetene med varme og varmt vann. Anlegget baserer seg på å hente varme fra flere dype energibrønner.

Ta kontakt

Nysgjerrig på hvordan vi kan hjelpe din virksomhet med mer effektiv energibruk?

Portrett av mann med briller, utendørs i sol.

Jørn Kristian Braathen

Selger varme

908 94 121

Send e-post

Live Dokka

Direktør fornybar energi

414 53 504

Send e-post

Hei, det ser ut til at du bruker Internet Explorer. Denne nettleseren blir ikke lenger støttet av Microsoft, og du kan oppleve at noen elementer på denne siden ikke oppfører seg helt som det skal. Vi anbefaler at du laster ned en moderne nettleser for en bedre opplevelse og økt sikkerhet.