Free cookie consent management tool by TermsFeed Policy Generator

Styrker Kople med nytt eierskap

Styrker Kople med nytt eierskap

Gjennom investeringsfondet Cube Infrastructure Fund III (Cube) skal Cube Infrastructure Managers investere 390 millioner kroner i ladeoperatøren Kople. Kople vil med sine 14 ansatte og hovedkontor på Hønefoss få betydelig styrket sine muskler til vekst og utvikling i både det norske og nordiske markedet for ladeinfrastruktur til elbil. Cube vil bli majoritetseier i selskapet og inngår partnerskap med Ringerikskraft for å bistå med strategi og økonomisk styrke i et stadig voksende marked.

Ringerikskraft tok en posisjon i lademarkedet allerede i 2010 da de gjennom samarbeid med Ringerike kommune etablerte de første offentlige ladepunktene i kommunen. I 2015 åpnet de den aller første hurtigladeren. Gjennom årene har Ringerikskraft fulgt markedet, bygget kompetanse og fortsatt satsingen på ladenettverk. I 2021 ble Kople AS etablert som eget selskap i konsernet, og har siden da tatt stadig større markedsandeler, og har i dag 2000 ladere i sin portefølje.

- Vi er svært fornøyde med å ha fått Cube med på eiersiden i Kople. Partnerskapet med Cube gir finansiell styrke og et internasjonalt perspektiv på videre vekst og utvikling for Kople. Kople vil beholde sin lokale forankring med hovedkontor i Hønefoss, samtidig som ladenettverket vil vokse både i det Norske og Nordiske markedet med den betydelige satsingen Cube har forpliktet seg til de neste årene, sier konsernsjef i Ringerikskraft,
Alf Inge Berget.

- Vi er stolte av investeringen Cube III har gjort i Kople, og dette er vår fjerde investering i Norge. Vi er begeistret over å ha inngått partnerskap med Ringerikskraft-konsernet for å styrke Kople i å bygge en av de ledende ladeoperatørene i Norge og Norden. Investeringen illustrerer Cubes strategi i å investere i Europeiske mellomstore infrastruktur selskaper gjennom å bidra til å sikre deres vekst med et langsiktig perspektiv. Kople passer vår investeringsstrategi innen elektrifisering og mobilitet. Med kompetansen vi har bygget de siste årene i Norge, UK og Frankrike skal vi bistå med å hjelpe Kople å nå sitt fulle potensial i et svært raskt voksende marked, sier Stéphane Calas, Managing Director of Cube Infrastructure Managers.

Cube har forpliktet seg til å tilføre Kople 390 MNOK over en fireåresperiode og legger til rette for at Kople kan nå sine vekstambisjoner. Ringerikskraft vil i tillegg selge en andel av sine aksjer til Cube slik at Ringerikskraft sin eierandel i Kople utgjør 44,2 % etter transaksjonen. Eierandelen vil reduseres til 30 % innen 2025.

På bildet: Joar T. Brunes i Kople

- Vi er takknemlige for Ringerikskrafts støtte i å bygge Kople, og deres bidrag til stor vekst siden oppstarten. Nå gleder vi oss over å få Cube inn som majoritetseier, og er spent på den videre reisen og veksten sammen. Vår erfaring som ladeoperatør i Norge setter oss i en god posisjon til å være med på å utvikle ladeinfrastrukturen også utenfor Norges grenser. Vi gleder oss over å kunne starte på denne reisen med base i Hønefoss og sterkt lokal kompetanse. Med finansiell og strategisk støtte fra våre eiere skal vi fortsette å bygge ladeinfrastruktur og ivareta våre eksisterende lokasjoner med høy kvalitet, sier Joar T. Brunes, daglig leder i Kople.

Swedbank har vært finansiell rådgiver og Advokatfirmaet Haavind har vært juridisk rådgiver til Ringerikskraft og Kople i prosessen. DLA Piper har vært juridisk rådgiver for Cube.



Kontakt

Cathrine Olsen

Cathrine Olsen

Konsernleder kommunikasjon

971 12 488

Send e-post
Jenny Hols

Jenny Hols

Kommunikasjonsrådgiver

472 81 545

Send e-post