Spørsmål om nettleie, strømbrudd eller strøm?

Økt beredskap under ekstremværet "Hans"

Publisert: 07.08.2023

Føie på feilretting ved strømbrudd

Det er ventet ekstremt mye nedbør i våre områder mandag og tirsdag. Vi har økt beredskapen og iverksatt flomdempende tiltak.

- Vi har fått godkjent forhåndstapping av NVE, og har iverksatt dette i Randsjorden og fra Damtjern. Vi gjør dette som et tiltak for å redusere flomtoppen, sier produksjonssjef i Ringerikskraft, Helge Bergstrøm.

Tilgang på mannskap

- Det er varslet fare for store mengder regn som kan føre til flom og ras, og denne værtypen kan også gi utfordringer i strømnettet. På bakgrunn i dette har vi økt beredskapen, og har god tilgang på mannskap, sier Jan-Erik Brattbakk, daglig leder i nettselskapet Føie.

Hold avstand og varsle

Strømførende ledninger som henger lavt eller ligger på bakken kan være livsfarlig. Hold avstand og varsle driftssentralen om du har informasjon om farlige forhold i strømnettet.

Ved strømbrudd i høyspentnettet vil Føie oppdatere nettsidene og varsle kundene så raskt som mulig på telefonnummeret vi har registrert. Ved lavspentfeil, som skjer i strømnettet på vei inn til husveggen, er vi avhengige av at kundene varsler driftssentralen.

- Driftssentralvakten gjør en svært viktig jobb med å håndtere feilsituasjoner, koordinere mannskap, gjøre koblinger i strømnettet, og håndtere varslinger fra kundene. Ved større feil må feilrettingen og sikkerheten for mannskapene ha første prioritet, og det betyr mindre kapasitet til å håndtere innkommende telefonsamtaler. Vi gjør vårt beste for å holde kundene informert underveis, og forstår at det er utfordrende å være uten strøm, men vi kan love at vi gjør det vi kan for raskest mulig feilretting, forteller Brattbakk.

Mer informasjon om strømbrudd og farlige forhold i strømnettet finnes på www.føie.no

Konsernleder kommunikasjon

Cathrine Olsen

Telefonnummer: 97112488
cathrine.olsen@ringerikskraft.no
Cathrine Olsen
Kommunikasjonsrådgiver

Jenny Hols

Telefonnummer: 47281545
jenny.hols@ringerikskraft.no
Jenny Hols