Free cookie consent management tool by TermsFeed Policy Generator

Prosjekt Randselva kraftverk

Prosjekt Randselva Kraftverk er et nytt kraftverk som har som målsetting å produsere mer fornybar energi gjennom å utnytte fallet mellom Randsfjorden og Tyrifjorden. Kraftverket vil produsere 217 GWh, tilsvarende forbruket til ca. 11 000 husstander.

Viul Kraft

Viul Kraft AS er tiltakshaver for Randselva kraftverk. Viul Kraft eies av Ringerikskraft 50 % og Hadeland Kraftproduksjon 50 %. Viul Kraft eier Kistefoss, Askerudfoss og Viulfoss kraftverk i Randselva med tilhørende fallrettigheter. Gjennom et nytt Randselva kraftverk vil det være mulig å utnytte fallet på en bedre måte.

Prosjektet

Prosjekt Randselva kraftverk er til behandling hos NVE. Meldingen er til offentlig behandling og den er tilgjengelig ved å klikke på denne linken.

For en kortfattet beskrivelse av prosjektet kan du laste ned og lese brosjyren.

Les brosjyre

Hei, det ser ut til at du bruker Internet Explorer. Denne nettleseren blir ikke lenger støttet av Microsoft, og du kan oppleve at noen elementer på denne siden ikke oppfører seg helt som det skal. Vi anbefaler at du laster ned en moderne nettleser for en bedre opplevelse og økt sikkerhet.